понеділок, 12 травня 2014 р.

"Пам'яті вогонь незгасне"

Серед багатьох державних свят День Перемоги, без перебільшення, для українців – найдорожчий. Адже немає такої сім'ї в країні, яку б не зачепив смертоносний вогонь воєнного лихоліття. На жаль, щороку все менше і менше в живих залишається фронтовиків –  вони відходять у Вічність. Але подвиг їх – незабутній сучасними поколіннями.
    Дев’ятого травня в Рокинях по-особливому урочисто, хвилююче і піднесено відзначили 69-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Біля пам’ятника відбулася поминальна панахида воїнам, які полягли у роки Другої світової війни,  та мітинг пам'яті Героям Небесної Сотні. Розпочала урочистість  ведуча директор будинку культури смт. Рокині  Лілія Прийма. Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували світлу пам'ять тих, хто не повернувся з поля бою та віддав своє життя, увійшовши в безсмертя.
  З вітальним словом до присутніх звернулася Рокинівський селищний голова Марія Піскар.
Зі святом привітав присутніх і начальник управління Державної казначейської служби України в Луцькому районі Юрій Гніровський. Про велич народного подвигу, невмирущу славу воїнів, які віддали життя за наше сьогодення говорили у своїх виступах голова ради ветеранів Рокинівської селищної ради Ганна Вороняк, настоятель Свято-Петро-Павлівського храму селища Рокині отець Ярослав та настоятель каплиці Вознесіння Господнього отець Юрій. Слово на мітингу від молоді надали Андрію Серганчуку, учаснику бойових дій на столичному майдані.
 На знак пам’яті про тих, хто ціною власного життя відстояв мирне сьогодення, до пам’ятника загиблим воїнам були покладені квіти. А потім організатори дійства запросили присутніх на святковий концерт, який відбувся в будинку культури селища Рокині.
 


  Також у фойє будинку культури була представлена тематична виставка в пам'ять «Небесній Сотні» під назвою «Нове покоління безстрашних воїнів», яку підготувала завідувач бібліотеки-філії селища Рокині Ніна Самець. 

Немає коментарів:

Дописати коментар