понеділок, 25 серпня 2014 р.

« Україно, цвіти у любові й добрі»

       Напередодні Дня Незалежності України   завідувач  бібліотеки-філії селища Рокині Ніна Самець   спільно з директором будинку культури Лілією Приймою підготували літературно – музичну композицію «Україно, цвіти у любові й добрі».
    До незалежності Україна йшла довгим, тяжким і жертовним шляхом, дорого за неї заплатила. Хвилиною мовчання  присутні в залі вшанували пам'ять   про  тих , хто віддав своє життя   в боротьбі за Незалежність  в  минулому   та  під час бойових дій  на сході України,  поклали  квіти до пам’ятника воїнам – визволителям.
    З привітальним словом виступила голова селищної ради Марія Піскар.
Любити свою Батьківщину, знати її історію, шанувати пам’ять пращурів - означає бути патріотом, берегти та примножувати все те краще, що зберегли для тебе інші. Історик, директор музею історії  сільського господарства Олександр Середюк у своєму виступі розповів про етапи державотворення. У фойє будинку культури  діяла  виставка літератури «Історія української державності».


Наші серця, наші душі звеличуються, сповнюються силою від української землі. Наші красиві вуста наповнюються рідним словом,українською піснею. Вірші  про Україну читали  Ванюрська Вікторія, Касянчик Михайло, Клімук Олександра, Гапонюк Олена, Рогова Юля, Поліщук Марина. Патріотичні пісні прозвучали у виконанні ансамблю «Жайвір» та жителя селища автора та виконавця власних творів  Броніслава  Котвицького.

Кожен  із нас  несе у своєму серці маленький вогник гордості за те, що ми - українці, що ми народилися на цій прекрасній землі, єдиній і неповторній. 

Немає коментарів:

Дописати коментар