середу, 1 лютого 2017 р.

Квіти у полі, там де Крути






                                                                                                         
                      

                                                  

Якими обкраденими виявилися ми, українці, після стількох років московського панування в Україні. Від нас вкрали, заховавши за товстенною стіною забуття нашу Історію, яка, незважаючи на час, усе ж не перестає кровоточити, як рани тих трьохсот юнаків, які в січні 1918 року піднялися на захист незалежної Української держави, протиставивши до зубів озброєним московсько-більшовицьким військам свої гарячі серця.
Майже сто років відділяють нас від того часу, та події 29 січня 1918 року живуть в душі українського народу, ятрять його серце. Наше завдання пам’ятати про той подвиг і передати наступним поколінням. Саме цій даті 26 січня цього року в приміщенні бібліотеки селища Рокині Ніна Самець спільно з науковцями Музею історії сільського господарства Волині Ольгою Роговою та Дмитром Хитриком провели годину історичної дати «Квіти у полі, там де Крути».
Запрошені учні Рокинівського НВК – саме те покоління, яке має усвідомити всю силу патріотичного духу майже їхніх ровесників, котрі полягли у нерівному бою. Метою заходу стало поглиблення знання школярів про історичне минуле нашої держави, формування національної свідомості, виховання патріотів та любов до рідного краю його історичного минулого і сучасності.
Захід розпочала бібліотекар Ніна Самець, з ґрунтовною доповіддю виступив перед старшокласниками науковець музею, історик за фахом Дмитро Хитрик і докладно розповів про утворення більшовицької армії та перші паростки створення незалежної української держави. Ведучі Юлія Рогова та Марина Поліщук продовжили його розповідь не лише словами історичних документів, а й полум’яними рядками поетів, що увіковічили славу та пам'ять про героїв Крут.
Хвилиною мовчання пам’янули загиблих героїв під Крутами, Небесну сотню та тих, хто тепер поклав своє життя та собою закрив шлях ворогам на Сході України. Схилили голови перед світлою пам’яттю лицарів, во імя воскреслої України.
Зворушливі  та патріотично налаштовані пісні прозвучали у виконанні учнів Рокинівської школи мистецтв та переможця конкурсу «Срібні дзвіночки» Марійки Антонової .

              
                                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар