середу, 22 квітня 2015 р.

Душа належить людству і епохам



Не бійся правди, хоч яка гірка,
Не бійся смутків, хоч вони як ріки.
Людині бійся душу ошукать,
Бо в цьому схибиш – то уже навіки.

Важко навіть повірити в те, що колись в нашій літературі такої постаті як Ліна Костенко не було. Читачі давно зжилися з думкою, що вона є, що без її творів українське письменство було б дуже збідненим.  Талант  поетеси виявляється в кожній темі. Читаєш її твори про загальнолюдські цінності –  стаєш добрішим, духовнішим, мудрішим. Читаєш про природу - і серце німіє від захоплення. В її поезії звучить відчуття людської  незахищеності у цьому світі і сильне природне прагнення захистити життя.
   Для кращого  пізнання яскравого світу художнього слова видатного українського митця в Рокинівському НВК був проведений конкурс читців поезії Ліни Василівни Костенко. Тридцять два учасники, учні 1-7 класів своїм виконанням намагалися передати чарівність і глибокий зміст віршів поетеси.
 Переможцями стали - Марина Полішук, Юля Рогова (4кл.), Юля Приймачук (6кл.), Олександра Клімук (7кл.), Ангеліна Дибко (1 кл.), Рачук  Яна, Войтюк Вікторія (3 кл.), Гончар Олена, Заліщук Микола (5 кл.)
            Завідувач бібліотекою Ніна Самець ознайомила школярів з життєвим та творчим шляхом Ліни Костенко і презентувала книги, представлені  на тематичній викладці літератури «Душа належить людству і епохам».

Немає коментарів:

Дописати коментар