вівторок, 30 червня 2015 р.

«Від роду до народу слався, Україно»



Є дати, які укріплюють націю, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безсумнівно, відноситься День прийняття Конституції України, що відзначається щорічно 28 червня. З нагоди відзначення 19 річниці з Дня прийняття Конституції України в бібліотеці селища Рокині відбулася історико – патріотична година    «Від роду до народу слався, Україно».
Ведучі заходу учні 8- го класу  Олександа Клімук, Ірина Корпач та завідувач бібліотекою  Ніна Самець розповіли історію вітчизняного конституційного права, роз’яснили основні положення Конституції України, представили виставку літератури «Конституція України – символ демократичної держави»
Основний закон України наголошує на цінності людини, її житті і здоров’ї, честі й гідності, недоторканості та безпеки. На цю тему Михайло Касянчик прочитав вірш В.Симоненка «Людина».
  Після  конституційного  оформлення незалежності України, українська держава посіла серед держав світу осібне і рівне становище. Любити  Батьківщину треба  не за те, що вона велика, а за те, що своя. Як завершення цього прозвучали вірші В.Сосюри «Любіть Україну» та  М. Вересюк «Нас убивають по одинці» у виконанні Олександра Пузняка і  Діани Качмарик.
 Сьогодні на часі зміна системи державного устрою та реформування усіх сфер життя суспільства. Про реалії сьогодення розповіла депутат Луцької  районної ради Лілія Прийма.
Щастя, миру, достатку і впевненості в безхмарне майбутнє нашої держави побажала виконуюча обов’язки голови селищної  ради Світлана Михалевич
вітаючи всіх із святом.

День прийняття Конституції України – свято волі, цивільного миру й доброї згоди людей на основі закону й справедливості. Живе й розвивається наша Україна, яку ми з вами любимо та будуємо. Тож бережімо іі волю, шануймо й поважаймо один одного і свою гідність.

Немає коментарів:

Дописати коментар